Széchenyi 2020
Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön
Széchenyi 2020
Széchenyi 2020

INDESK projekt - A fiatalok vállalkozói készségeinek innovatív fejlesztése

A fiatalok vállalkozói készségeinek innovatív fejlesztése 
http://www.business-skills.eu/


Partnerek:
-    Vezető partner: TREXIMA Bratislava,  www.trexima.sk (Jakub Zabka, Diana Kozakova)
-    Leno Consulting, www.leno.fr (Laurent Dedieu, Maria Hernandez)
-    Endurance, www.endurance.nl (Rob Versteeg)
-    Human Profess Közhasznú Nonprofit Kft, www.humanprofess.hu (Magyar Mariann, Antal Zsuzsanna)
-    Spolupracou pre lepsiu buducnost - Velky Meder, www.ozbuducnost.sk (Ildikó Hanuliakova, Zoltán Hanuliak)


A felnőttkor felé vezető úton a fiatalok különböző kihívásokkal szembesülnek, de nincs nagyobb annál, mint megfelelő munkát találni. A munka nemcsak a pénzügyi biztonság  eszköze, hanem  az önmegvalósítás érzését és a társadalmi hasznosságot is szolgálja.
A vállalkozóvá válást a fiatalok munkanélküliségének egyik lehetséges megoldásaként tekintik, ami nem csak az egyének önellátását eredményezi, hanem a gazdaság élénkülést is.  A vállalkozói készségek fejlesztése mind a formális, mind a nem-formális oktatásban fontos, úgy mint a kreativitás felszínre hozása, a fiatalok innovációjának kiaknázása és támogatása.

A projekt céljai:
• az ifjúsági vállalkozói tevékenység fejlesztésére irányuló programok meghatározása, az oktatás területén alkalmazott módszertanok, az aktív munkaerő-piaci politikák eszközei a foglalkoztathatóság növelése szempontjából,  valamint a partnerországokban élő fiatalok számára nyújtott üzleti támogatás és mentori programok feltérképezése (nemzetközi összehasonlító elemzés elkészítése)
• a különböző ágazatok közötti szinergiák kiaknázása az ifjúsági vállalkozói tevékenység támogatására a regionális fórumokon és a nemzetközi ajánlások kidolgozásán keresztül
• az oktatók kompetenciáinak fejlesztése a nemzetközi tapasztalatok alapján
• nemzetközi tapasztalatokon alapuló innovatív moduláris képzés létrehozása, tesztelése és terjesztése a fiatalok munkaerő-piaci integrációjának előmozdítása érdekében  
• a fiatalok oktatása hatékonyságának növelése, a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalának összehangolása

Közvetlen célcsoportunk:
- 15-29 éves fiatalok (különös tekintettel a vidéki területekről)

Közvetett célcsoport:
- munkaadók, oktatási intézmények, iskolák, tanácsadó központok, non-profit intézmények, ifjúsági civil szervezetek

Ajánljuk figyelmébe weboldalunkat és online tananyagunkat:
http://www.business-skills.eu/
Keressenek bennünket a facebook-on is: Business skills for young people

INDESK projekt - A fiatalok vállalkozási lehetőségei az EU-ban tanulmány
KÉRJÜK kattintson ide a tanulmány elolvasáshoz

foglalkoztatás

Az elmúlt időszakban a szociális és az egészségügyi szférában, a foglalkoztatás és a képzés területén is egyre nagyobb teret nyertek a pályázatok, s a jövőben is több forrás nyílik meg e célok támogatására. Korántsem könnyű azonban eldönteni, hogy egy-egy projektötlet megvalósításához milyen kiíráson érdemes elindulni, s miként kell a pályázatot nyerésre esélyes módon elkészíteni.

Tudjon meg többet!

képzés

A megjelenő pályázatokat folyamatosan monitorozó, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező pályázatíró cégként abban segítünk, hogy éppen arra a kiírásra és éppen akkor pályázzon, amire és amikor a siker érdekében szükséges.

Tudjon meg többet!

hazai és nemzetközi projektek

Az EU-ban a szociális és az egészségügyi szférában, a foglalkoztatás területén számos kipróbált, hatékony módszer segíti a szervezetek, s így ügyfeleik életét. Ezek jelentős része Magyarországon is használható tudást és gyakorlatot jelenthetne, pályázatokkal támogatott „honosításukat” azonban sok esetben hátráltatja, hogy megfelelő tapasztalat híján a honi szervezetek tartanak a külföldi partnerekkel való együttműködéstől. Segítségünkkel rizikómentesen kereshetnek kapcsolatot és pályázatot az adódó lehetőségek kihasználásához.

Tudjon meg többet!